torstai 12. syyskuuta 2024

Pysyvä elämäntapamuutos

Tein elämäntapamuutokseni noin 8-vuotta sitten. Aloin liikkumaan enemmän ja tarkkailin ruokavaliotani. Tiputin painoani noin 10 kiloa ja olen pysynyt noissa mitoissa. Toki painoni on välillä heitellyt muutaman kilon, mutta aina olen ns. palanut ruotuun.

Pysyviin tuloksiin pääsee kun muuttaa kokonaan ruokailutottumuksensa ja lisää liikuntaa. Tämäkin vaatii toki itsekuria, säännöllisyyttä ja tahtoa. 

Minulle liikunta on nykyään elämäntapa. Liikunta on minulle erinomainen tapa purkaa stressiä sekä parantaa fyysistä että henkistä hyvinvointiani. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mieltäni ja kuntosaliharjoittelu auttaa purkamaan negatiivisia tunteita. 

Ikääntyminen ja kuntosaliliikunta muodostavat erinomaisen yhdistelmän, sillä säännöllinen voimaharjoittelu voi hidastaa monia ikääntymisen tuomia fyysisiä muutoksia ja parantaa elämänlaatua. Kuntosaliharjoittelu auttaa säilyttämään lihasvoimaa, parantamaan liikkuvuutta sekä ehkäisemään sairauksia, kuten osteoporoosia ja nivelvaivoja.                                                           

Tärkeintä on löytää sellainen liikuntamuoto, joka tuottaa itselle iloa ja sopii omaan elämäntilanteeseen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mökkielämää: Irti arjesta luonnon rauhaan

Elämäni ei ole pelkkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaan välillä irtaudun arjen kiireistä ja nautin luonnon rauhasta mökkeillen. Luonn...