perjantai 20. syyskuuta 2024

Mökkielämää: Irti arjesta luonnon rauhaan

Elämäni ei ole pelkkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaan välillä irtaudun arjen kiireistä ja nautin luonnon rauhasta mökkeillen. Luonnon äänet, kuten lintujen laulu, tuulen humina ja veden liplatus, tuovat rauhaa.

Suomalainen mökkielämä on jotain erityistä. Se ei ole vain paikka, vaan elämänasenne – hetkellinen irtiotto arjen kiireistä, jossa ajan merkitys katoaa ja luonto ottaa vallan.

Mikään ei kuulu mökkielämään yhtä olennaisesti kuin sauna. Se on paikka, jossa puhdistuu niin keho kuin mielikin. Puukiukaan lämpö ja hiljainen sihahdus, kun vesi heitetään kiukaalle, luovat oman rauhoittavan tunnelmansa. Ja saunan jälkeen järveen tai paljuun!


Mökillä oppii arvostamaan pieniä asioita: luonnon kauneutta, kiireetöntä elämää ja yksinkertaista tekemistä. Tuntuu hyvältä tehdä asioita käsin – hakata puita, lämmittää sauna tai valmistaa ruokaa ulkona. Marjastaa ja sienestää.

Suppilovahveroita keräämässä

Klapikone on ahkerassa käytössä
Välillä mökkikavereinamme ovat myös tyttäreni koirat Pörri ja Rico.


Mökkielämä on siis paljon muutakin kuin vain loma – se on elämäntapa, joka tuo mielenrauhaa ja syvempää yhteyttä luontoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mökkielämää: Irti arjesta luonnon rauhaan

Elämäni ei ole pelkkää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaan välillä irtaudun arjen kiireistä ja nautin luonnon rauhasta mökkeillen. Luonn...